Παιχνίδια

Σε κάθε επίσκεψη τους στο Κέντρο68, τα παιδιά μπορούν:

 να παίξουν  επιτραπέζια παιχνίδια, με φίλους τους ή τους εθελοντές μας

 να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με χειροτεχνίες, κατασκευές, ζωγραφική, κ.α.

 να ανταγωνιστούν με τους φίλους τους παίζοντας ποδοσφαιράκι, πινγκ-πονγκ και air-hockey

 να απολαύσουν ένα εύγεστο κέρασμα & ρόφημα

Festivals

Τα festival πραγματοποιούνται, κάθε καλοκαίρι αμέσως αφού κλείσουν τα σχολεία, κάθε απογεύματα για διάστημα τριών εβδομάδων.

Η γειτονική πλατεία, που μας … φιλοξενεί, ζωντανεύει από τις φωνές και τα γέλια των παιδιών.

Η ατμόσφαιρα, είναι γιορτινή κι ένα πλήθος από παιδιά, γονείς και φίλους απολαμβάνουν τον ήλιο του γαλάζιου Αττικού ουρανού.

Τα παιδιά χαίρονται παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, βόλεϊ με νερόμπομπες, παιχνίδια με νερό, διελκυστίνδα, limbo, obstacle course, tag-4-war και πολλά άλλα.

Παράλληλα σε διάφορες γωνιές υπάρχουν ξυλοπόδαρα, frisbee, ενώ σε άλλο σημείο προσφέρονται υπηρεσίες face painting και μοιράζονται χρωματιστά μπαλόνια δεμένα σε διάφορα σχήματα.

Στο Photobooth τα παιδιά φωτογραφίζονται μπροστά από ένα μεγάλο χρωματιστό πανί που καλύπτει όλο το background, επιλέγοντας να φορέσουν και να κρατήσουν περίεργα και αστεία ρούχα και αντικείμενα (ψεύτικα μουστάκια, γυαλιά, περούκες, παράξενα ρούχα, πλαστικά όπλα, είδη μεταμφίεσης κ.α.), ενώ την τελευταία μέρα των festivals παίρνουν μαζί τους τη φωτογραφία τους.

Πρόκειται για ένα mini πρωτάθλημα 5*5, από ομάδες που σχηματίζονται από τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται μπροστά σε … γεμάτες εξέδρες υπό το βλέμμα όσων περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στο γήπεδο.

Χρωματιστές σαλιάρες, διαιτητές, χρόνος ανά παιχνίδι, πίνακας με βαθμολογία, απονομή μεταλλίων στο τέλος, προσδίδει χαρακτήρα «κανονικού» πρωταθλήματος στο παιχνίδι των παιδιών.

To Top