Ποιος είναι ο σκοπός μας
Σε ποιους απευθυνόμαστε
Ποιοι είναι οι εθελοντές μας
Ποιο είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας
Πως ξεκίνησαν όλα
Ποια είναι η έμπνευση μας
Ποιες είναι οι ανάγκες μας
Ποιος είναι ο βασικός χορηγός μας
ΔΡΑΣΕΙΣ

 

Από τα παιδιά κι όχι για τα παιδιά

Μέσα από την εμπειρία μας στο Κέντρο68 και καθώς έχουμε γνωρίσει καλά τα παιδιά κι αυτά έχουν γνωρίσει εμάς, διαπιστώσαμε ότι είναι αρκετά τα πράγματα που μπορούν να γίνουν από τα παιδιά κι όχι μόνο για τα παιδιά. Έτσι λοιπόν τα ίδια τα παιδιά υιοθετούν μια “Δράση” και γίνονται αυτοί που πρωτοστατούν κι ενθαρρύνουν κι άλλους για την υλοποίηση της. Σκοπός είναι αφενός να υπηρετηθεί η γειτονιά κι ο πλησίον μας και αφετέρου να αναπτυχθεί στα παιδιά πνεύμα αλληλεγγύης.

Δεν έχει σχέση με παιδιά, με παιγνίδια, με καλοκαιρινά festival. Δεν έχει να κάνει με μαθήματα ή την εκμάθηση ξένης γλώσσας. Είναι άσχετο με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται μέσα στους τέσσερις τοίχους του Κέντρου68 ούτε αφορά τη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Πρόκειται για ζωή! Πρόκειται για αίμα! Πρόκειται για πρωτοβουλία των μεγαλύτερων παιδιών που ως ενήλικες πλέον πληροφορήθηκαν την πράξη και τη σημασία της αιμοδοσίας και σκέφτηκαν τον … πλησίον τους.
Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει αλλά αυτός που δίνει. Και κάθε μικρό παιδί είναι σε θέση κάτι να δώσει, γεμίζοντας το μεγάλο κουτί που βρίσκεται στην είσοδο του Κέντρου68. Εκεί βρίσκεται το σημείο συλλογής του … ενδιαφέροντος και της προσφοράς των παιδιών προς τον … πλησίον τους, καθώς συλλέγονται είδη ρουχισμού, υπόδησης, ένδυσης και σκεπάσματα που δίνονται σε σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να μοιραστούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
To Top